Indiase recepten

Indiase recepten zijn misschien wel een van de veelzijdigste recepten van de wereld. Je kunt er alle kanten mee op. Daarnaast zijn de meeste Indiase gerechten ook nog vegetarisch. Dus ideaal klaar te maken voor als je iemand over de vloer hebt die geen vlees eet. Indiase recepten zijn ook heel makkelijk klaar te maken.

Kruiden

Indiase recepten staan vooral bekend om de vele kruiden die worden gebruikt. Deze kruiden worden bij elkaar gemalen. Dit zorgt voor een apart, maar lekker Indiaas recept. Er worden veel kruiden gebruikt in Indiase recepten. Voorbeelden hiervan zijn koriander, kaneel, kerrie en het meest gebruikte komijn. Maar het gebruik van kruiden in Indiase recepten is eindeloos. De Indiërs gebruikte veel kruiden in hun gerechten, omdat dit ook een medicinale werking zou hebben. Daardoor staan Indiase recepten ook bekend door de vele kruiden. Andere lekkere en onbekende ingrediënten zijn:

  • Laung (kruidnagel)
  • Pai (mosterdzaad)
  • Saunf (Venkel)
  • Jaiphal (Nootmuskaat)

Veelzijdigheid Indiase recepten

Met Indiase recepten kun je alle kanten op. Probeer zelf eens Poriyal. Dit zijn Indiaas gebakken groenten met heerlijke kruiden. Een Indiase recept is ideaal voor mensen die weinig tijd hebben, maar toch heerlijk en gezond willen eten. Dit Indiaas recept is ook lekker met een gebakken eitje en rijst. Een van de andere lekkere Indiase recepten is viscurry met verse broccoli. Dit gezonde Indiaas recept kan bijvoorbeeld ook met kip of gamba’s. Verder zijn er ook veel Indiase soeprecepten voor bijvoorbeeld een heerlijke noedelsoep. Probeer bijvoorbeeld ook een keer de Indiase bruinenbonen soep met kokosmelk of kruidige koude yoghurtsoep. Een tip is om de soepen afgedekt een aantal dagen te laten staan. Dit zorgt ervoor dat de soep nog lekkerder wordt.

Probeer zelf Indiase recepten!

Een keertje lekker koken voor je vrienden met Indiase recepten? Probeer eens een van de vele Indiase recepten en kijk wat het beste bij jou past. Doe inspiratie op Indiase gerechten of kijk op AsianHomeGourmet.nl.