Indiase curry

De mogelijkheden met Indiase curry zijn eindeloos. Dit maakt Indiase curry dan ook een heerlijk gerecht voor iedereen. Het kan zo wel met vlees en vis, maar ook zonder vlees. Dit is misschien nog wel lekkerder. Kenmerkend voor deze curry is dat ze altijd lekker gekruid zijn met verschillende specerijen. Maak je eigen kruidenmix! Maar hoe maak je nu de ideale Indiase Curry?

Kari

Indiase curry is een typisch gerecht uit India. Curry is afkomstig van het woord ‘Kari’. Dit betekent weer saus. De Indiase curry is tijdens het koloniale tijdperk ontdekt door de Britten. De Britten raakten onder de indruk van deze kari en namen het mee naar het thuisfront. Dit betekent de introductie van de Indiase curry in het westen. Dit overheerlijke gerecht wordt nog steeds veel gegeten in verschillende combinaties. De curry is ook erg lekker met bloemkool of kabeljauw.

Garam Masala: belangrijk ingrediënt voor Indiase curry

De lekkerste Indiase curry maak je met het kruidige garam masala, typisch Aziatische kruiden. Dit mengsel bestaat uit verschillende gemalen kruiden en specerijen zoals bijvoorbeeld koriander en nootmuskaat. Je kunt zelf toevoegen wat je het lekkerst vind. Naast de garam masala wordt ook een beetje knoflook toegevoegd. Om het echt af te maken wordt een vleugje kokosmelk toegevoegd. Hou je niet van kokosmelk? Dan kun je ook kookroom gebruiken. Normaal gezien moet je de curry ongeveer een half uurtje laten stoven, maar om het nog lekkerder te maken kun je het ook wat langer doen. Lekker in combinatie met Indiase curry:

  • Kip
  • Gamba’s
  • Rundvlees
  • Bloemkool

Currypasta voor de Indiase Curry

Heb jij nog misschien tips om de Indiase curry nog lekkerder te maken? Laat het ons weten. Wij zijn altijd op zoek naar de lekkerste recepten voor Indiase Curry. Of wil je zelf een keer curry maken met je eigen currypasta? Neem dan eens een kijkje bij de recepten van currypasta.