Currypasta

Currypasta is een van de meest gebruikte ingrediënten bij verschillende Aziatische snacks. Misschien ook wel het belangrijkst ingrediënt. Currypasta zorgt er voor dat de Oosterse gerechten lekker gekruid zijn. Veel mensen kopen currypasta kant en klaar in een potje, maar wist je dat de pasta ook heel makkelijk zelf kan klaarmaken? Currypasta kun je ook heel goed invriezen en maanden bewaren, zodat je altijd een kruidenmengsel in huis hebt om je gerechten lekker te kruiden.

Pepers

Currypasta bestaat voornamelijk uit pepers en diverse specerijen. In Oosterse gerechten wordt vooral gebruik gemaakt van rode, gele en groene pasta’s. De rode currypasta is het pittigste. De groene currypasta is weer wat milder en de gele is het minst pittig. De rode Currypasta past het best bij gerechten met vlees en vis. Dit maakt het vlees of vis lekker pittig en smaakvol. De groene pasta is het lekkerst bij verschillende groentes. Probeer het bijvoorbeeld een keer bij bloemkool. De gele currypasta smaakt het beste bij heerlijke kip uit de oven.

Maak zelf Currypasta

Currypasta kun je tegenwoordig makkelijk vinden in verschillende supermarkten en toko’s. Maar het is natuurlijk veel lekkerder om je eigen kruidenmengsel in huis te hebben. Dit kun je heel makkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is rode, groene of gele peper en kruiden naar keuze. De pasta kan je helemaal zelf inrichten met wat jij het lekkerst vind. Je hebt thuis nog wel een vijzel of een keukenmachine nodig om de pepers en specerijen te malen. Om het echt af te maken kun je een beetje kokosmelk aan toevoegen. Het kruidenmengsel kun je bijvoorbeeld toevoegen aan een Indiase curry

Currypasta ingrediënten

Op Indiasegerechten.nl willen wij er voor zorgen dat iedereen de lekkerste gerechten kan klaarmaken. Wil jezelf nu ook currypasta maken? Maar weet je niet waar je ingrediënten kan vinden? Kijk dan eens op de toko online Asianfoodlovers.nl