Heerlijke Curry maken

Iedereen kan curry maken en zo moeilijk is het niet. Dit meerzijdig product is afkomstig uit Azië en is vooral bekend in de landen India en Thailand. Daar komen ook de allerlekkerste curry’s vandaan. Wist je bijvoorbeeld dat je curry heel makkelijk kan bewaren in koelkast of vriezer? Zo zorg je er voor als je een keer weinig tijd hebt toch een gezond gerecht op tafel kan zetten. Curry maken? Zo moeilijk is het niet. En hoe maak je het nog lekkerder? Hieronder geven wij je een aantal tips mee om je eigen gemaakte curry nog verrukkelijker te maken. De meest smaakmakende curry maken kan iedereen.

Curry maken met de lekkerste ingrediënten

De lekkerste curry maken is niet zo lastig, maar eerst heb je juiste ingrediënten nodig. Het makkelijkst is om in de winkel een potje currypasta te kopen, maar het lekkerst is om de currypasta zelf te maken. Veel gebruikte ingrediënten bij curry maken zijn sjalotjes, knoflook, komijn en koriander. Om de curry een echt pittige Aziatische smaak te geven is een tip om een (rode) peper toe te voegen. Curry maken, kan je zowel met vlees als zonder vlees maken. Je kunt ook lekkere curry maken met gamba’s.

De lekkerste curry maken

Nadat de currypasta gemaakt is, is het belangrijk om de kip goed te bakken. Nu kunnen we curry maken. Voeg daarna de pasta toe en zorg ervoor dat currypasta en kip goed gemengd zijn. Uiteindelijk om de curry af te maken, kun je kokosmelk en ananas toevoegen. Dit zorgt er voor dat de gemaakte curry een pittig zoete smaak krijgt. Laat het een aantal minuten pruttelen. Als alles goed gemengd en gebakken is, kun je de zelfgemaakte curry serveren met de volgende gerechten:

Ga curry maken!

Wil je nu ook de zelf aan de slag? Kijk bijvoorbeeld op AsianHomeGourmet.nl voor de verschillende tips en je kunt je eigen curry maken. Om curry te maken zijn er nog talloze mogelijkheden om een echte Indiase curry op tafel te zetten.